Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Problem med IdrottOnline

(2022-08-14 19:04)
Just nu har vi problem med IdrottOnline. Det innebär begränsningar, bland annat när det gäller att anmäla sig till våra evenemang,
 
Med en månad kvar till valet bjuder RF-SISU Örebro län den 16 augusti in alla idrottsföreningar i Örebro kommun till en idrottspolitisk debatt med anläggningar och idrottsmiljöer i centrum.
 
Genom strategiskt arbete och stor lyhördhet har idrottsföreningen Vintrosa IS lyckats vända trenden med avhoppande ungdomar och skapat en förening som erbjuder träningsgrupper under hela uppväxttiden.
 
Jonas Karlsson har tagit över rollen som verksamhetschef för verksamhetsområde Folkhälsa & samhälle på RF-SISU Örebro län. Han började sin tjänst hos RF-SISU Örebro län den 1 mars och ersätter Margareta Johansson som efter 27 år gått i pension.
 

Stöd för barn på flykt

(2022-04-19 11:30)
Flyktingströmmen till Sverige ökar och en av idrottsrörelsens uppgifter är att bidra med bra fritidsaktiviteter för barn som kommer hit. Här kan du få tips om hur du och din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
I dag lanseras nya riktlinjer för barn-och ungdomsidrott, som bland annat syftar till att beskriva barns rättigheter i den idrottsliga praktiken. Riktlinjerna är en av punkterna på agendan på måndagens SDF-träff med RF:s ordförande Björn Eriksson.
 
RF-stämmans beslut om att återinföra ett 10 procentigt tak för stöd till specialidrottsförbund strider inte mot lag. Det har skiljenämnden nu lämnat besked om.
 
Idrottsminister Anders Ygeman har idag meddelat att idrottsrörelsen ges ytterligare 300 miljoner kronor i stöd för att kompensera de negativa konsekvenser som idrottsverksamheter drabbats av i samband med återinförda restriktioner.
 
LOK-stödsansökan för höstens aktiviteter ska vara inskickad senast 25 februari. Ansökan görs via din förenings IdrottOnline-sida. Alla LOK-stödsaktiviteter ska redovisas och måste vara registrerade digitalt.
 
Under 2022 finns extra medel inom anläggningsstödet för att skapa bättre förutsättningar för föreningar att bedriva verksamhet för personer med funktionsnedsättning.
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 
Är du en lagspelare som älskar att både dribbla och passa? Tycker du att idrott och föreningsliv är något fint och spännande? Vill du vara med och utveckla människor och föreningar?
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat att cuper och läger för barn och ungdomar kan genomföras, men med särskilda smittskyddsåtgärder. Vilka åtgärder som ska gälla informerar Folkhälsomyndigheten om inom kort.
 
12

Postadress:
Kurdiska FF Örebro - Fotboll
Drottninggatan 27
70222 Örebro

Kontakt:
Tel: 0737334444
E-post: serif@cakir.se

Se all info