Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Mellan den 15 och 26 april kan idrottsföreningar och specialidrottsförbund ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronapandemin för januari och februari 2021.
 
Nu finns ett verktyg som integrerar fysisk aktivitet i samhällsplaneringen. Det är Riksidrottsförbundet som tillsammans med FOJAB arkitekter utvecklat Rörelsefaktorn som är uppbyggd i fem steg.
 
Drygt 1,7 miljoner kronor betalas ut i kompensationsstöd till föreningar i Örebro län för fjärde kvartalet 2020. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst får mest stöd.
 
Folkhälsomyndigheten har fattat beslut att idrottsrörelsen helt bör avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar. Undantaget är yrkesmässig idrott. Det här beslutet har fattats på grund av rådande allvarligt...
 
Nu får även de som är födda 2002 och senare återgå till sina idrottsträningar. Det meddelande Regeringen och Folkhälsomyndigheten den 4 februari och betonade vikten av att gymnasieungdomarna nu får tillgång till träning igen.
 
Nu blir rörelsesatsningen i skolan en del av Riksidrottsförbundets verksamhet i hela landet. Det är en viktig satsning som bygger broar mellan skolan och idrottsrörelsen.
 
Idrottsrörelsen tar tydlig ställning mot sexuella övergrepp – en trygg miljö för barn och ungdomar är en självklarhet. Samtidigt krävs fler åtgärder för att förebygga och hantera övergrepp, visar en forskningsrapport av Susanne Johansson, GIH.
 
Varje år bjuder landshövdingen i Örebro län in framgångsrika idrottspersoner för att uppmärksamma deras medaljer och prestationer. Nu behöver vi din hjälp att hitta dessa personer som kvalificerat sig för festen.
 
Just nu är det mycket att hålla reda på för idrotten: restriktioner i kommunernas verksamhet, den nya pandemilagen och sedan tidigare Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Så vilka får egentligen träna, var och hur?
 
RF bedömer att den ekonomiska effekten av corona för idrottsrörelsen kommer ligga mellan 4 och 6 miljarder kronor 2021. Därför lämnas idag till regeringen krav på stöd för kompensation och omställning på minst 2 till 4 miljarder kronor.
 
Idag den 15 januari öppnar ansökan om kompensationsstöd för corona. Idrottsföreningar kan då ansöka om kompensation för ekonomiska förluster under fjärde kvartalet 2020.
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 335 miljoner kronor i ekonomiskt stöd på grund av corona för perioden januari–februari 2021. Det meddelade regeringen tillsammans med samverkanspartierna Centerpartiet och Liberalerna idag.
 
Magdalena Åsgärde tilldelades i dag Örebro läns jämställdhetspris 2020. Hon uppmärksammas för sina insatser som projektledare för Kvinna i fokus vilka haft avgörande betydelse för asylsökande kvinnors trygghet och inkludering i svenska samhället..
 
Från den 14 december gäller nya nationella allmänna råd och vi får många frågor om hur ”enstaka matcher eller tävlingar” för barn födda 2005 och senare ska tolkas? Och vad gäller för personer födda 2004 och tidigare?
 
12

Postadress:
Kurdiska FF Örebro - Fotboll
Drottninggatan 27
70222 Örebro

Kontakt:
Tel: 0737334444
E-post: serif@cakir.se

Se all info