Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Idag, den 15 oktober, öppnar ansökan till kompensationsstöd för perioden 1 maj till 28 september 2021. Ansökningstiden pågår mellan 15 oktober till och med den 26 oktober klockan 12.00.
 
Onsdagen den 29 september är dagen då livet återgår till det (nya) normala. En rad restriktioner som påverkar idrotten tas bort och idrottsrörelsen kraftsamlar för en efterlängtad återstart.
 
Vill du leda och utveckla idrottens arbete med folkhälsofrågor i vårt län? Tror du på föreningsidrott och folkbildning som en resurs för förbättrad folkhälsa och livskvalitet? Värderar du ett involverande ledarskap, förtroende och tillit högt?
 
Idrottsrörelsen ges 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022. Det meddelar idrottsminister Amanda Lind. Regeringen pekar på att stödet ska underlätta återstart och öka deltagandet för barn, unga och personer med funktionsnedsättni...
 
350 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under andra halvåret 2020 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 37 miljoner...
 
Idrottsrörelsen har glädjande nog kunnat återgå mer och mer till vanlig verksamhet under våren och sommaren, men några restriktioner finns ännu kvar. Här är läget för idrotten just nu.
 
RF-SISU Örebro läns ledarfestival, Maxpuls är en ny satsning för dig som ledare. Festivalen arrangeras digitalt mellan den 6-9 september och är en vecka fylld med energi, boost och användbara verktyg. Har du inte anmält dig än så är det dags nu.
 

Idrottsrörelsen i sorg

(2021-07-09 08:11)
I går kväll, den 8 juli, inträffade en katastrofal olycka i svensk idrottsrörelse då åtta fallskärmshoppare och en pilot omkom. Våra tankar finns hos de drabbade och deras anhöriga.
 
Tycker du att kopplingen mellan idrott och folkhälsa är spännande? Då kanske du vill ta över Helenas jobb, som hälsoutvecklare och folkhälsosamordnare i Karlskoga och Degerfors?
 
68 föreningar i Örebro län har tilldelats kompensationsstöd för uteblivna intäkter, samt kostnader för perioden januari till april 2021. Totalt handlar det om drygt 5,2 miljoner kronor för länets föreningar.
 
Den årliga traditionen att hylla årets idrottsprestationer på slottet genomfördes i går, tisdag, den 22 juni. Totalt var 39 länsidrottare inbjudna av Landshövding Maria Larsson.
 
Hur har idrotts-och fritidsverksamheter påverkats av coronapandemin? Under våren har vi gjort några nedslag hos idrottsföreningar och kommuner i länet.
 

Vill du jobba hos oss?

(2021-05-24 12:37)
Är du en relationsbyggare som ser utvecklingspotential i samverkan? Tycker du kopplingen mellan idrott och folkhälsa är spännande? Då kanske du vill arbeta som hälsoutvecklare och folkhälsosamordnare i Örebro läns norra delar?
 
Idrottsrörelsen får 600 miljoner kronor i ytterligare stöd. Det meddelade regeringen idag. Extra fokus för stödet ska vara barn och ungdomar.
 
Det har kommit nya besked till idrotten både från Region Örebro län, regeringen och Folkhälsomyndigheten. – Det är positiva och efterlängtade besked som ger energi och hopp till idrottsrörelsen, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef.
 
12

Postadress:
Kurdiska FF Örebro - Fotboll
Drottninggatan 27
70222 Örebro

Kontakt:
Tel: 0737334444
E-post: serif@cakir.se

Se all info