Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Idag den 15 januari öppnar ansökan om kompensationsstöd för corona. Idrottsföreningar kan då ansöka om kompensation för ekonomiska förluster under fjärde kvartalet 2020.
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 335 miljoner kronor i ekonomiskt stöd på grund av corona för perioden januari–februari 2021. Det meddelade regeringen tillsammans med samverkanspartierna Centerpartiet och Liberalerna idag.
 
Magdalena Åsgärde tilldelades i dag Örebro läns jämställdhetspris 2020. Hon uppmärksammas för sina insatser som projektledare för Kvinna i fokus vilka haft avgörande betydelse för asylsökande kvinnors trygghet och inkludering i svenska samhället..
 
Från den 14 december gäller nya nationella allmänna råd och vi får många frågor om hur ”enstaka matcher eller tävlingar” för barn födda 2005 och senare ska tolkas? Och vad gäller för personer födda 2004 och tidigare?
 
Från och med den 14 december ersätts de lokala allmänna råden, som infördes i region Örebro län den 3 november, av nationella allmänna råd. Även träning för de som är 16 år och äldre tillåts under smittsäkra former.
 
59 idrottsföreningarna i Örebro län har beviljats stöd på tillsammans totalt 4 637 000 kronor för perioden juli till september 2020. Utöver detta kommer elitföreningarna ta del stöd direkt från sitt specialförbund.
 

Covid-19

(2020-11-03 14:57)
Folkhälsomyndigheten har idag skärpt restriktionerna för att bryta trenden av smittspridning av coronaviruset. För idrotten i Örebro län gäller nu att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar.
 
När BIK Karlskoga mötte Covid-19 var det en match de inte var förberedda inför. Någon krisplan fanns inte på plats, men klubben agerade snabbt med att ta prover och identifiera vilka som var smittade och isolerade alla spelare.
 
Risken att drabbas av en fallolycka ökar med ålder. Men det finns saker man kan göra för att förebygga. Att träna balans och styrka och att äta näringsriktig mat till exempel.
 
Den 25 september arrangeras Idrottens dag i hela landet, som en manifestation för alla barns rätt till rörelse, idrott och ett hälsosamt liv. Drygt 200 skolor kommer att delta med cirka 50 000 elever som kommer att ha en aktiv och rolig dag.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 1 miljard kronor i förlängt ekonomiskt stöd på grund av corona för 2020. Det meddelade regeringspartierna tillsammans med samverkanspartierna, Centerpartiet och Liberalerna idag.
 
Regeringen har presenterat förslag till förlängt stöd till idrottsrörelsen på en miljard kronor för resten av 2020. Samtidigt ska förslag på undantag av ordningslagen för idrott och kultur skickas på snabbremiss.
 
Är du en relationsbyggare som ser utvecklingspotentialen i samverkan? Tycker du att folkhälsa är bland det viktigaste som finns? Har du erfarenhet och kännedom om idrottsrörelsen? Då kanske vi har ett intressant jobb för dig.
 
Den 8 augusti skulle Örebro läns största stafett, StripaStafetten ha genomförts i Guldsmedshyttan för 20:e året i rad. Samma helg skulle också Forwardcupen, en av Sveriges traditionsrikaste fotbollscuper ha ägt rum för 47:e gången.
 
12

Postadress:
Kurdiska FF Örebro - Fotboll
Drottninggatan 27
70222 Örebro

Kontakt:
Tel: 0737334444
E-post: serif@cakir.se

Se all info